Gaasterlander Speklappen

Ook wel Porc Belly genaamd. Goed doorbakken, het lekkerst!

1,79 100 gram
Gaasterlander Speklappen
Omschrijving

De Gaasterlander speklap kan zowel met als zonder zwoerd gegeten worden. Lekker knapperig gebakken geeft het zwoerd een extra bijzondere bite. De speklap is vol van smaak door de aanwezigheid van het vet.  Speklappen zijn op verschillende manieren te bereiden. In de pan (boter is niet nodig), in de oven op de grillstand, op de barbecue, in de frituurolie. Het smaakvolste stukje vlees van de buik van het varken. Heel goed te combineren met een stevige stamppot in de winter, maar ook bij een frisse salade in de zomer, als snack bij de borrel, het kan niet op.

De speklap wint steeds meer aan populariteit. Er zijn ontelbaar veel bereidingen te vinden online. Niet alleen in de Hollandse keuken, maar ook veel Chinese recepten, tot de meest culinaire recepten van met Pork Belly als basisgerecht. 

Het vlees van het Gaasterlander Kruidenvarken is niet zomaar varkensvlees. Alles binnen de keten is ingericht op gezondheid van het varken en op het voorkomen van stress. Beide aspecten zijn onlosmakelijk verbonden aan de kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van het vlees. 

De hoge kwaliteit van het Gaasterlander Kruidenvarken ontstaat doordat:

  • 15 familiebedrijven nauwgezet samen werken;
  • Het Gaasterlander Kruidenvarken een uniek ras is, dit herken je o.a. in de smaak van het vlees ;
  • De deelnemende boeren gecertificeerd zijn volgens Beter Leven 1 ster;
  • De varkens dagelijks minimaal 3 soorten granen eten aangevuld met een portie kruiden;
  • Gaasterlander het enige concept in Nederland is dat traceerbaarheid biedt vanaf de boer tot en met de slagerij.
Allergenen en ingrediënten
Varkensvlees
Geen
Nederland
-
Ja
Ja
Wij draaien op Midmid