Gaasterlander Spareribs

De ribben, goed gemarineerd en afgebakken in de oven of op de barbecue; om je vingers bij af te likken!

1,69 100 gram
Gaasterlander Spareribs
Omschrijving

De Gaasterlander Spareribs zijn afkomstig van het ribstuk. Een zalig vleesdeel dat je zowel droog kunt marineren (oftewel rubben) als dat je een vloeibare marinade kunt gebruiken. Neem de tijd voor het goed laten intrekken van de marinade. Daarna in de oven of op de barbecue, zalig met een goed glas wijn of een fris biertje.

Er zijn op internet tientallen recepten te vinden om spareribs te bereiden. Bestel bij uw slager eens dikke spareribs (met extra vlees eraan) en snij dan ribben alvast in losse botjes voordat je ze gaat bereiden. Lekker kruiden of marineren, op lage temperatuur laten garen (in oven of barbecue) en dan op het laatst nog even lekker nagrillen op hoge temperatuur zodat het vlees bijna van het bot valt. Dit om te voorkomen dat je je vingers erbij opeet.

Het vlees van het Gaasterlander Kruidenvarken is niet zomaar varkensvlees. Alles binnen de keten is ingericht op gezondheid van het varken en op het voorkomen van stress. Beide aspecten zijn onlosmakelijk verbonden aan de kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van het vlees. De hoge kwaliteit van het Gaasterlander Kruidenvarken ontstaat doordat:

  • 15 familiebedrijven nauwgezet samen werken;
  • Het Gaasterlander Kruidenvarken een uniek ras is, dit herken je o.a. in de smaak van het vlees ;
  • De deelnemende boeren gecertificeerd zijn volgens Beter Leven 1 ster;
  • De varkens dagelijks minimaal 3 soorten granen eten aangevuld met een portie kruiden;

Gaasterlander het enige concept in Nederland is dat traceerbaarheid biedt vanaf de boer tot en met de slagerij

Allergenen en ingrediënten
Varkensvlees
Geen
Nederland
-
Ja
Ja
Wij draaien op Midmid