Gaasterlander Schouderkarbonade

Afkomstig van de schouder en de nek van het varken. De meest sappige variant van de karbonade.

1,65 100 gram
Gaasterlander Schouderkarbonade
Omschrijving

De Gaasterlander Schouderkarbonade wordt door de slager gekapt uit de nek/schouder van het varken. In de nek en rond de schouder van het varken zijn vlees, spieren en vet goed vertegenwoordigd. Deze samenstelling van het vlees geeft een super smaakvol en sappig stukje vlees. Peper en zout toevoegen, niets meer; niets minder! 

De schouderkarbonade is wat voller van smaak dan de ribkarbonade en steviger van vlees dan de haaskarbonade. De schouderkarbonade is het lekkerst als je deze kort aanbakt aan beide zijden op hoog vuur en daarna op laag vuur goed door laten garen. Dat kan ook in de oven. Op deze wijze smelt het aanwezige vet als het ware door het vlees heen waardoor het vlees bijna van het bot afvalt en wat een heerlijke smaak geeft.

Het vlees van het Gaasterlander Kruidenvarken is niet zomaar varkensvlees. Alles binnen de keten is ingericht op gezondheid van het varken en op het voorkomen van stress. Beide aspecten zijn onlosmakelijk verbonden aan de kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van het vlees. De hoge kwaliteit van het Gaasterlander Kruidenvarken ontstaat doordat:

  • 15 familiebedrijven nauwgezet samenwerken;
  • Het Gaasterlander Kruidenvarken een uniek ras is, dit herken je o.a. in de smaak van het vlees ;
  • De deelnemende boeren gecertificeerd zijn volgens Beter Leven 1 ster;
  • De varkens dagelijks minimaal 3 soorten granen eten aangevuld met een portie kruiden;
  • Gaasterlander het enige concept in Nederland is dat traceerbaarheid biedt vanaf de boer tot en met de slagerij.
Allergenen en ingrediënten
Varkensvlees
Geen
Nederland
-
Ja
Ja
Wij draaien op Midmid