Gaasterlander Schnitzel

Afkomstig van de bovenbil of de lende van het varken, lekker dun en ietsje krokant!

1,79 100 gram
Gaasterlander Schnitzel
Omschrijving

Het uitgesneden onderdeel wordt platgeslagen met de zijkant van het hakmes van de slager om er een mooi groot dun vleesdeel van te maken.

De Gaasterlander Schnitzel kan zowel gepaneerd als zonder paneermeel worden bereid. Voor het paneren gebruik je het losse eiwit van een ei om de schnitzel doorheen te halen, doe dit met beide kanten. Leg de schnitzel vervolgens in het paneermeel (of de verkruimelde beschuit). Bak hem in korte tijd op hoog vuur krokant. Tip: gebruik het restje eigeel om een mini omeletje van te maken. Heerlijk als smaaktoevoeging aan de maaltijd.

De schnitzel is een mager maar smaakvol onderdeel van het (Gaasterlander) varken. De schnitzel is vaak afkomstig van de bovenbil van het varken, ook wordt de filet van het varken wel gebruikt voor het maken van de schnitzel, eveneens mager maar heerlijk vlees. Een echte schnitzel zoals in Oostenrijk wordt gemaakt van echt vlees.

Het vlees van het Gaasterlander Kruidenvarken is niet zomaar varkensvlees. Alles binnen de keten is ingericht op gezondheid van het varken en op het voorkomen van stress. Beide aspecten zijn onlosmakelijk verbonden aan de kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van het vlees. De hoge kwaliteit van het Gaasterlander Kruidenvarken ontstaat doordat:

  • 15 familiebedrijven nauwgezet samen werken;
  • Het Gaasterlander Kruidenvarken een uniek ras is, dit herken je o.a. in de smaak van het vlees ;
  • De deelnemende boeren gecertificeerd zijn volgens Beter Leven 1 ster;
  • De varkens dagelijks minimaal 3 soorten granen eten aangevuld met een portie kruiden;
  • Gaasterlander het enige concept in Nederland is dat traceerbaarheid biedt vanaf de boer tot en met de slagerij.
Allergenen en ingrediënten
Varkensvlees
Geen
Nederland
-
Ja
Ja
Wij draaien op Midmid