Gaasterlander Procureurlapjes

Afkomstig van de nek van het varken, ook wel procureur genoemd; zo sappig vindt je ze nooit!

1,69 100 gram
Gaasterlander Procureurlapjes
Omschrijving

De Gaasterlander Procureur wordt gekenmerkt door zijn malse structuur. Het is een heerlijk sappig stukje vlees. Die malsheid laat zich verklaren omdat dit vleesonderdeel uit de nek van het varken afkomstig is. De nek is een zeer beweeglijk onderdeel van het varken wat de malsheid van de procureurlapjes verklaart. De combinatie van vet en spieren in het vlees borgt de malsheid en de smaak. De procureursteak is eenvoudig te bereiden in de pan, op de grill of op de barbecue. De hele procureur is bijzonder geschikt om langzaam te garen op een moderne barbecue zoals een Big Green Egg, een Black Basterd of een andere afsluitbare variant. In de oven kan dit natuurlijk ook. Op deze wijze wordt ook de beroemde Pulled Pork gemaakt van de procureur.

Het vlees van het Gaasterlander Kruidenvarken is niet zomaar varkensvlees. Alles binnen de keten is ingericht op gezondheid van het varken en op het voorkomen van stress. Beide aspecten zijn onlosmakelijk verbonden aan de kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van het vlees. De hoge kwaliteit van het Gaasterlander Kruidenvarken ontstaat doordat:

  • 15 familiebedrijven nauwgezet samen werken;
  • Het Gaasterlander Kruidenvarken een uniek ras is, dit herken je o.a. in de smaak van het vlees ;
  • De deelnemende boeren gecertificeerd zijn volgens Beter Leven 1 ster;
  • De varkens dagelijks minimaal 3 soorten granen eten aangevuld met een portie kruiden;
  • Gaasterlander het enige concept in Nederland is dat traceerbaarheid biedt vanaf de boer tot en met de slagerij.
Allergenen en ingrediënten
Varkensvlees
Geen
Nederland
-
Ja
Ja
Wij draaien op Midmid