Gaasterlander Haaskarbonade
Omschrijving

De Gaasterlander Haaskarbonade wordt door de slager gekapt uit het achterste deel van de ribben van het varken. De haas is het magerste stuk vlees van het varken; heerlijk zacht van smaak voorzien van een stukje rib. Let op; niet te lang bakken. Niet teveel kruiden gebruiken, dit is zonde van de pure maak van de haaskarbonade. De haaskarbonade is veel minder vet dan de schouderkarbonade en lichter dan de ribkarbonade.

Het vlees van het Gaasterlander Kruidenvarken is niet zomaar varkensvlees. Alles binnen de keten is ingericht op gezondheid van het varken en op het voorkomen van stress. Beide aspecten zijn onlosmakelijk verbonden aan de kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van het vlees. De hoge kwaliteit van het Gaasterlander Kruidenvarken ontstaat doordat:

  • 15 familiebedrijven nauwgezet samenwerken;
  • Het Gaasterlander Kruidenvarken een uniek ras is, dit herken je o.a. in de smaak van het vlees ;
  • De deelnemende boeren gecertificeerd zijn volgens Beter Leven 1 ster;
  • De varkens dagelijks minimaal 3 soorten granen eten aangevuld met een portie kruiden;
  • Gaasterlander het enige concept in Nederland is dat traceerbaarheid biedt vanaf de boer tot en met de slagerij.

Gaasterlander Haaskarbonade

Het magerste stukje van het varken; de haas, omsloten door de ribben.

€ 1,89
100 gram
€ 18,90 per Kilo
Allergenen en ingrediënten
Varkensvlees
Allergenenvrij
Nederland
Ja
Ja