Beste worstmaker en traiteur van het jaar 2023!


Tijdens het Jaarevent van Uw Slager en Het Worstmakersgilde op 23 januari zijn de regiokampioenen en de landelijk kampioen bekend gemaakt. Na 3 keuringsronden en nog 1 finale keuringsronde waren de regiokampioenen en landelijk kampioen bekend. Beste Worstmaker van het jaar én Beste Traiteur van het jaar is Slagerij Erik Pinckaers uit Eijsden. Het hele jaar mogen zij met trots de titel ‘Worstmaker of Traiteur van het jaar 2023’ bij zich dragen.

Afgelopen jaar hebben meer dan 150 slagerijen meegedaan met de voorjaars- en najaarskeuringen. Tijdens deze keuringen zijn een groot aantal producten ingestuurd, zowel worstmakerij als traiteurproducten. “Tijdens de keuringen beoordelen we de producten op vele vaktechnische aspecten, waarbij we de consument centraal stellen.’, aldus hoofdkeurmeester Jos Pinckaers.


Sinds dit jaar werken de slagers van Het Worstmakersgilde en Uw Slager samen, waardoor het aantal slagerijen dat meedoet met deze keuringen flink hoger is dan voorgaande jaren. Pinckaers: “We hebben heel erg veel lekkere en goede producten voorbij zien komen. Als je vervolgens genomineerd bent voor de titel, is dat een groot compliment voor de kwaliteit van de producten die je als slager maakt!”