Winnaars Worstmaker en Traiteur van het jaar 2023

20 slagerijen hebben gehoord dat ze beste worstmaker en/of traiteur van het jaar zijn geworden. Dit betekent dat deze slagerijen tijdens de keuringen zeer positief zijn beoordeeld. 

Deze bekendmaking heeft op 23 januari 2023 tijdens het jaarevent van Uw Slager en Het Worstmakersgilde plaatgevonden

Keuringen

“Tijdens de keuringen beoordelen we de producten op vele vaktechnische aspecten, waarbij we de consument centraal stellen,” aldus hoofdkeurmeester Jos Pinckaers. Ook dit jaar werken de slagers van Het Worstmakersgilde en Uw Slager samen, waardoor het aantal slagerijen dat meedoet met deze keuringen flink hoger is dan voorheen. Pinckaers: “We hebben heel erg veel lekkere en goede producten voorbij zien komen. Als je vervolgens genomineerd bent voor de titel, is dat een groot compliment voor de kwaliteit van de producten die je als slager maakt!”

Het team van erkende keurmeesters bestaat uit gecertificeerde slagers en oud-slagers. Zij beoordelen producten als worst, vleeswaren en maaltijden op vakmanschap, geur, smaak, versheid en hygiëne. Daarvoor worden producten zelfs microbiologisch gekeurd. Albert-Peter Veldkamp van Uw Slager: “Ambachtelijke slagers mogen dan trots zijn op hun oorkonde, ze zijn vooral trots op het grote scala aan producten die ze zelf maken. Voor consumenten is het bovendien prettig om te weten hoe en waar hun producten vandaan komen, een groot goed.”

Onderstaand alle winnaars!

  Slagerij Pinckaers - Eijsden

   

  Hoeksma de lekkerste slager - Wolvega

   

  Slagerij Kastelein - Diepenheim

   

  Uw Slager Langendijk - Hoorn

   

  Slagerij Mourik - Krimpen aan den IJssel

   

  Uw Slager Aalders - Ulft

   

  Uw Slager Broersen - 't Veld

   

  Slagerij Van Es - Utrecht

   

  Uw Slager Wip - Hallum